week 4

p1040185.jpg

22-07

Weer een kort nachtje gehad, niet door het feesten…het was bakken in de camo!

Tijdens ons ontbijt kwamen Martine en Eddy toe. We bliezen de opblaasbare kayak op en vertrokken met vijf in de watersportbaan. Binnendoor vaarden we naar het centrum. Nog beter dan ik gehoopt had! Tussen de waterlelies trokken we naar de Gentse feesten.

Na een terraske aten we voor Polé Polé, en dobberden we rustig terug, een dagje om moeilijk te evenaren qua ambiance. Om een uur of vier kreeg ik kloppen door te weinig te eten en door de waanzinnige hitte. Ik weigerde heel koppig een sleepbeurt, nu kan ik tenminste heel eerlijk zeggen dat het een zware maar heel toffe dag was zonder te moeten zeggen maaaaaaaar… :p

p1040222.jpg

Met veel spijt nam ik afscheid van Koenie en Lies.

Morgen starten we achter de laatste sluis van het traject. Vanaf dan zijn er getijden.

23-07

Gisterenavond zijn we nog verkast. We sliepen aan de canoclub van Gent. Daar zaten acht feestneuzen die met de met de boot op reis waren. Ze zouden donderdag in Oostende moeten geraken na 204 km pedellen, go for it!

Aan de sluis ws er nergens een mogelijkheid om in het water te gaan. Daarom vertrekken we straks aan het veer van Schellebelle. Stijn is hier net toegekomen, en samen met Martine varen we richtng gent. Als het tij keert komen we terug.

We slapen bij een vriendelijke boomkweker: wifi, wc, water, eletrik, we have it all

We eten hier eieren van de scharrelkippen, patatten, uitjes en sla uit de hof

Ondertussen zijn we terug van ons avondtochtje. Ik heb al dikwijls gezegd: mooier kan het niet worden, maar toch 🙂

p1040260.jpg

 

 

24-07

Shit regen op mjn camo deze morgen! Toen ik opstond was het zonneke present. Toch straf, zo een mooi weer, en dat in eigen land.

Martine, Liesbeth en ik gingen met aftrekkend tij richting Appels, vier per uur zonder iets te doen…pure luxe.

p1040278.jpg

p1040271.jpg

Eddy, de regelaar, zorgde voor slapen in den hof van de pastoor, en het gebruik van de wc van de chiro.

Liesbeth vertrok, en steven en Emmy kwamen toe

 

25-07

Van Appels zouden we naar Dendermonde gaan. De tocht verliep vlot, en we besloten verder te gaan. In moerzeke hebben Emmy, Martine en ik gewacht tot het tij keerde, en gingen we terug.

p1040325.jpg

Eddy en Steven hadden een speedboot geregeld en vaarden het laatste stuk mee. Mijne rug doet serieus zeer, tijd dat de tocht er bijna op zit! We sliepen in de watersportclub. Martine vertrok.

Er kwam veel volk af, sfeer tot en met

 

26-07

Een zalig nachtje gehad…Er werd regen voorspeld. Kathleen en Deborah kwamen toe op de middag. Het regende inderdaad, maar enkel in de voormiddag. Stralende zon onderweg naar onze laatste stop. Eddy regelde een ‘speciale’ slaapplaats. We mogen overnachten in de stoomtrein. Daan kwam langs met zijn speedboot en een opblaasbare band. Dikke feest! Na een half uur zij we gaan lopen va de regen…een maand goe weer, en just nu strontregen. Toch echt wel een leuke ervaring.

De laatste dagen heb ik bijna alle kilometers ingehaald die ik met de handbike heb afgelegd. We varen elke dag te ver, en keren dan terug. Ook de afgelegde afstand in gent werd niet meegerekend. Morgen varen we tot onder de brug van Temse, en keren dan terug. Tot bij Zates morgen!!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *