week 3

14-07 / 2

Het weer was geweldig…zon, geen wind. Het zou zonde zijn om niet te gaan varen. Charlotte kwam Koen ophalen en ook Pieter vertrok. Het begint hier op een kiekeskot te lijken, maar dan wel een leuk kiekeskot.

We vaarden tot Spiere (Vlaanderen!) en hadden een gezellig avondje.

p1030934.jpg

 

15-07

In het water gaan ging vlotjes vandaag. Het is vandaag al de derde dag dat de vakantie loopt zoals ik hoopte: zon, rustig dobberen, mooie natuur, plezier, barbecue… In de voormiddag eindigden we op de splitsing van de Schelde met het kanaal Kortrijk-Bossuit. Daar spraken we af met Jenny. We mochten mee naar haar thuis voor een scheerbeurt en een douchke (al het tweede deze vakantie!)

Liesbeth zorgde voor een slaapplaats en kookte voor ons. Ze vertrekt deze avond…haar enthousiasme en vrouwelijke charme zal gemist worden.

p1030968.jpg

Voor de vierde en laatste week regelde ik nog geen volgers. Ik dacht niet dat ik het zolang zo uithouden, maar nu begint het er zo toch naar uit te zien 🙂 Als er mensen zijn die nog zin hebben om volgende week mee te volgen mag je mij altijd bellen (0477584770)

 

 

16-07

Om drie na acht waren we op, en om negen uur werd er gestart. Het is nog maar de tweede dag met deze ploeg, en alles loopt al gesmeerd. Onze taktiek is nu een beetje veranderd : we maken ‘s morgens tijdens het ontbijt onze schoofzak zodat we ‘s midddags onze bokes op het water kunnen opeten, een serieuze tijdsbesparing! Ook aangezien er nu maar 2 volgers zijn, zetten ze de camionette al op het eindpunt voor die dag en varen ze mij tegemoet om dan terug te volgen tot de bestemming. Eén nadeel: de schoofzak lag nog in de boot van de volgers waardoor ik een lange tijd zonder eten zat.. slecht plan!!

p1040003.jpg

Om vier uur kwamen we toe… 7 uur aan een stuk presteren in de hitte… Het ging redelijk, maar mijn lichaam is toch serieus aan het afzien. Het leuke is dat ik beenspieren krijg, dat is al even geleden. Zondag hopen we toe te komen in Gent.

 

17-07

Gisteren stopten we onder een spoorwegbrug. Treinen beginnen vroeg te rijden 🙂

We vertrokken iets later dan gisteren. Het ging, maar na het varen lag ik weer te pitten…

Yannick en Fokke sprongen hier van een 12 meter hoge brug, een filmke volgt.

p1030949.jpg

We kregen via Koen de nummer van Sofie en Thijs. Een tof koppel! Hun hond had schrik van mij omdat hij geen rolstoel kende. We hebben dus terug water en alles is terug opgeladen.

 

 

18-07

Voor de eerste keer was ik niet stijf toen ik opstond. We begonnen op tijd, en ik vaarde alleen tot de eerste sluis. Daar was het een hoge kademuur met een ladder. Fokke nam mij in zijn rug, en kroop zo omhoog, stevigen beir 🙂

Daarna ging het tot in Ede met een vislijn achter de boot. Weer niets gevangen, het zal nog een opgave worden om een vis te vangen opt Schel.

Eindelijk een keertje niet doodmoe! Het werd nog ee druk avondje met veel bezoekers. Ze hadden een cadeautje mee voor de eenzame uren 🙂

p1040098.jpg

En die avond…eindelijk, prijs

p1040077.jpg

Deze avond komt Liesbeth een avondje langs om te koken en een cocktailtje te proeven.

Nog 59 km te gaan…morgen is het een rustdag. Waarom? Dat mag ik nog niet zeggen…later hoor je het zeker. We slapen hier aan een oude arm van de Schelde. We krijgen hier nu geschiedenisles van een bejaarde foorkramer.

 

19-07

Verplichte rust, je hoort later waarom 🙂

 

20-07

We vertokken op tijd, de routine zit er al stevig in. Het eerste half uur ging ik vlotjes vooruit…af en toe viel de wind weg, maar na de middag was het stoempen geblazen.

Er waren veel Jet skis en speedboten aan het spelen. We konden de golven niet filmen omdat we alle 3 moesten oppassen om niet om te gaan.

We zijn in Gent geraakt! 2 dagen Gentse feesten… we verdienen het. Johnson, Pierre, Martin, Leentje, Moerri en Hester vieren mee samen met de kids.

p1040114.jpg

Peleman en Jolien komen hier ook net toe sé

21-07

Het was laat gisteren, na een geslaagd feestje, namen we de taxi naar onze tentjes. Aangekomen bleek mijn rugzak (met portefeuille) achter gebleven te zijn. Onder leiding van Pieter werd een zoekactie gestart. We vonden alles terug, maar de ‘rustdag’ werd daardoor heel stresserend.

Berit en Lies kwamen toe met Aiki…ze kende mij nog 🙂

Koenie kwam ook nog een dagje helpen. 34° vandaag, just goe 🙂

Er kwamen nog vijf feestvrienden langs voor een blitsbezoek met de speedboot. Ze vertrokken samen met Berit en Aiki.

Het beloofde een rustige avond te worden met ons, maar een nachtelijke zwempartij in de Blaarmeersen zorgde blijkbaar voor veel dorst.

p1040161.jpg


Reacties

week 3 — 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *