Scheldeweek

Door een beetje te googelen kwam ik er achter dat het deze week Internationale Scheldeweek is. Overal langs de oevers worden activiteiten georganiseerd. Het plan is om zoveel mogelijk ‘mijne kop te laten zien’ om zo de juiste mensen tegen te komen.

25-03-2013

Straks sieren zogenaamde slikken en schorren de Kruibeekse polder. Zij trakteren de Scheldevissen op extra voedsel en zuurstof. Benieuwd wat er nu al in de Schelde leeft? Onze gids van de Universiteit Antwerpen haalt samen met jou een fuik op en verklaart de kracht van getijdennatuur. Vraag maar raak!

Toen ik deze omschrijving las was ik direct verkocht! Ik had gemaild om te vragen of het zou lukken om mee te gaan met een manuele rolstoel… ze twijfelden… proberen dus 🙂

Eerst werd de inhoud van een visfuik (bot, brasem, stekelbaars, grondel) besproken en leerden we alles over de wolhandkrab (deze is een pest op mijn viswater, de oude schelde)

p1020519.jpg

p1020520.jpg
Daarna deden we een tocht door de polders van Kruibeke. Onderweg kregen we uitleg over de getijden en de manieren om deze gedeeltelijk te controleren. Eén van de andere volgelingen duwde mijn rolstoel (met brede wielen) door de modder. mercikes!

Een leerrijk begin, op naar de volgende activiteit! Ik zit hier nu aan tafel terwijl mijn moeder de modder van mijnen taxi aan het kuisen is, ook bedankt 🙂

1-4

Na een serieus uit de hand gelopen feestje, vertrok ik met mijn vader naar Berlare. Daar had ik afgesproken met Colet, een kinesiste van heel lang geleden. We kregen een gegidste rondleiding voorgeschoteld, met als hoogtepunt het ophalen van een aantal visfuiken.

visk.jpg


Reacties

Scheldeweek — 1 reactie

  1. Hello. I have checked your hetkan.be and i see you’ve got some duplicate content so probably it is the reason that you don’t rank hi in google.

    But you can fix this issue fast. There is a tool that generates articles like human, just
    search in google: miftolo’s tools

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *