De boot

Het idee om de Schelde af te varen zit al lang in mijn hoofd, zeer lang. Ik vond nooit een geschikte boot hiervoor…. de boot moet stabiel zijn! Ik kan zwemmen, maar een duik in het koude, stromende water zou wel eens slecht kunnen aflopen.

In 2011, tijdens een initiatie van Recreas, maakte ik een tochtje met deze boot:

Je beweegt je normaal voort door heen en weer te bewegen met je voeten.Ik heb toen de zitting naar voor gezet, en de boot aangedreven met mijn armen. De boot was extreem stabiel, en vanaf die dag wist ik dat het ervan zou komen!

Na vele filmpjes te bekijken, en online zoekwerk, kwam ik uit bij Mark. Hij is verkoper van deze boten (hobie kayak) in Belgiƫ. Uit zijn teksten en projecten kon ik opmaken dat hij avontuurlijk en ondernemend is. De geknipte man voor de tocht. Hij stuurde 2 kaarten op voor de Belgian Boat Show (expo Gent). Jelle en ik gingen op zaterdag 9-2-2013. Net binnen zagen we de mooie stand van Mark. Opties en keuzes genoeg! Na een uur overleg kwamen we uit op deze boot:

Hij is oorspronkelijk gemaakt om te vissen en is de meest stabiele boot van alle boten van Hobie. De boot is net te breed om te peddelen. Daarom ga ik, door middel van verlengstukken, zorgen dat ik ook kan (mee)trappen met mijn armen.